12. lokakuuta
klo 10.00–15.30
Pohjanmaan museo
Kuinka kuulemme maan valitukset? Kuinka kehomme, äänen ja liikkeen kautta, voivat virittäytyä kasvien elämän ja meitä ympäröivien ekosysteemien hienovaraisiin rytmeihin?
Aistien kautta etsimme tapoja olla vuorovaikutuksessa ekologian kanssa tavoilla, jotka käsittävät monimutkaiset ja usein ristiriitaiset suhteet ihmisten ja muun kuin inhimillisen maailman välillä.
Katsojana kutsumme sinut tutkimaan muistelun resonanssia äänen ja liikkeen kautta kanssamme, sen tunteellisia ja ekologisia ulottuvuuksia sekä sen kykyä edistää syvempiä yhteyksiä elämän lomittuneeseen kudokseen.
Esitys tapahtuu vuoropuhelussa kuvatun metsämaan ja kaikkien sen monimuotoisten elementtien kanssa “Pohjoistuulen metsä”-näyttelyssä, jonka ovat luoneet taiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo. Näyttelyn tavoin esitys pohtii ihmisten ja muun kuin inhimillisen maailman välisiä hauraita yhteyksiä ja korostaa näiden ekosysteemien säilyttämisen tärkeyttä sekä niiden sisältämää viisautta.
Tämä koreografinen praktiikka on kehittynyt Ekebyn luonnonsuojelualueella Tukholman lounaispuolella ja Öjenin luonnonmetsässä lähellä Vaasaa osana Performing Ecologies -tutkimushanketta, jonka on aloittanut Rickard Borgström.
LUOJA: Rickard Borgström
TIIVISSSÄ YHTEISTYÖSSÄ TANSSIJAT Rebecca Chentinell ja Mikko Hyvönen.
“Evoking relational memories of Pine, Spruce, Juniper, Birch, Moss, Lichen, Stone” on tuotettu yhteistyössä Vaasan museoiden ja Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa, ja sitä tukevat Konstsamfundet ja Oskar Öflunds Stiftelse. Esitys on mahdollistunut kiitos tiimin omistautumiselle ja anteliaisuudelle.
Keskustelu esityksen jälkeen
12. lokakuuta
klo 16.00–17.00
Pohjanmaan museo
Evoking relational memories of Pine, Spruce, Juniper, Birch, Moss, Lichen, Stone-esityksen jälkeen kutsumme sinut keskusteluun esiintyjien kanssa. Keskusteluun osallistuvat “Pohjoistuulen metsä”-näyttelyn yleisötyövastaava Leena Nyqvist sekä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Eleni Pierides. Yhdessä tutkimme ekologisten suhteiden ja muun kuin inhimillisen maailman yhteyksiä, ja kuinka sekä näyttely että esitys käsittelevät luonnon kanssa työskentelyä. Keskustelu tarjoaa näkemyksiä teoksen luovasta prosessista, metsien ekosysteemien inspiroimasta taiteesta ja taiteen roolista uudelleenkuvittelemassa luontosuhdettamme. Tervetuloa jakamaan omat ajatuksesi, kysymyksesi ja panoksesi keskusteluun.
• Leena Nyqvist, yleisötyövastaava, Vaasan museot
• Eleni Pierides, johtaja, Pohjanmaan alueellinen tanssikeskus
• Rickard Borgström, DACE – Dance Art Critical Ecology, kuraattori ja esityksen luoja
• Rebecca Chentinell, DACE – Dance Art Critical Ecology, kuraattori ja koreografi
• Mikko Hyvönen, koreografi ja tanssija